Bystyret 25. november 2015 (Ordinært møte)

SAK 188/15: Søknad om refinansiering/lån og driftsstøtte fra Bjaavann og Kristiansand golfklubb

I kjølvannet etter konkursen til Kristiansand golfklubb i 2003 i forbindelse med byggingen av et nytt anlegg på Bjaavann, ble det danne tto nye golfklubber. I ettertid etter ferdigstillelsen av 18-hullsbanen har Bjaavann hatt utfordringer med å betjene pantelånet på 9 millioner kroner ovenfor Nordea.

Bjaavann golfklubb tok kontakt med Kristiansand kommune i august 2013 med utgangspunkt i de økonomiske utfordringene klubben stod ovenfor. Nordea hadde da innvilget klubben rente- og avdragsfrihet på lånet frem til sommeren 2016, og klubben var avhengig av å finne en løsning på gjeldssituasjonen innen den tid.

I løpet av prosessen med Bjaavann golfklubb har også Kristiansand golfklubb kommet på banen og vært med på flere møter i kommunen sammen med Bjaavann golfklubb. Både Bjaavann golfklubb og Kristiansand golfklubb har nå søkt om refinansiering/kommunalt lån, og eventuelle muligheter for driftsstøtte.