Bystyret 4. november 2015 (Ekstraordinært møte)

SAK 183/15: Interpellasjon fra repr. Vidar Kleppe, DEM, om «Gjenåpning av vederlagsordningen for tidligere barnehjemsbarn»

Interpellanten viser til at han det siste året har mottatt flere henvendelser fra tidligere barnehjemsbarn som av ulike grunner ikke fikk søkt om oppreisning etter den tidligere ordningen med den da «den gitte» tidsfrist, for å søke oppreisning for frastjålet og tapt barndom.
Etter at bystyret i Kristiansand i februar 2007 vedtok «sin» oppresningsordning sluttet alle kommuner og begge fylkeskommunene i Agder seg til den kommunale oppreisningsordningen, med unntak av Arendal og Froland.

I løpet av 3-års perioden som arbeidet varte mottok sekretariatet 421 søknader der 408 søknader ble behandlet. 247 personer fikk innvilget kommunal oppreisning, der deltager kommunene til sammen utbetalte i underkant av 149 millioner kroner.

Interpellanten spør om den nye høyreordføreren som Demokratene at Kristiansand kommune skal gjenåpne oppreisningsordningen for tidligere barnehjemsbarn som var under Kristiansand kommunens ansvar og plassering etter de samme reglene som tidligere.