Bystyret 4. november 2015 (Ekstraordinært møte)

SAK 181/15: Kommunedelplan E18/E39 Ytre ringveg Vige-Volleberg Meklingsresultat

Statens vegvesen har kommet med et forslag til kommunedelplan for E18/E19 Ytre ringveg Vige-Volleberg. Denne ble lagt ut for ettersyn 27. mai 2015 med høringsfrist 1. august 2015. Etter offentlig ettersyn ble planen behandlet i Byutviklingsstyret og Formannskapet i september.

Som følge av Statens vegvesens innsigelse til Formannskapets vedtak og Fylkesmannens miljøvernavdelings innsigelse til Statens vegvesens anbefalte veglinje gikk saken til mekling hos Fylkesmannen.

I meklingen presenterte Statens vegvesen en justert linje som i større grad ivaretar natur og friluftsinteresser nord i Vågsbygdmarka. Fylkesmannens miljøvernavdeling opprettholdt sin innsigelse også til den justerte linjen. Det ble i løpet av meklingen ikke oppnådd enighet mellom partene.