Bystyret 16. september 2015 (Ordinært møte)

SAK 121/15: Kommunereformen – retningsvalg for Kristiansand

Etter vedtak i by- og kommunestyrene i alle de syv kommunene i Knutepunkt Sørlandet er det gjennomført en felles utredningsprosess om ny kommunestruktur for regionen. Rapporten «Framtidig kommunestruktur i Kristiansandsregionen» ble ferdig før sommeren.

Det legges nå opp til en prosess der samtlige by- og kommunestyrer behandler rapporten i løpet av september. De enkelte kommuner må da vurdere om en ønsker å vedta oppstart av videre forhandlingsprosess. I så fall må det nedsettes lokale forhandlingsvalg. Det er lagt opp til at disse utvalgene velges av nyvalgt bystyre.