Bystyret 17. juni 2015 (Ordinært møte)

SAK 99/15: Kvartal 5 – fremtidig bruk og salg av kommunale eiendommer

Kommunen har tidligere vedtatt å selge eiendommene i KristianIV’s gate 75,81, 83 og 85 samt Kronprinsens gate 57 etter forutgående regulering. Arealene er uregulert og en detaljreguleringsprosess har pågått over flere år med ambisjon om å finne gode fremtidsrettede løsninger både økonomisk og kulturelt.

For å styrke de kulturelle utviklingsmulighetene i kvartalet foreslår Rådmannen at Kronprinsens gt. 57 beholdes. I tillegg beholdes tilstøtende arealer i bakgården. Øvrige eiendommer selges med krav om planmessig opprustning/vedlikehold.