Bystyret 17. juni 2015 (Ordinært møte)

SAK 77/15: Årsberetning og regnskap for 2014 – Kristiansand kommunale pensjonskasse

Styret i Kristiansand kommunale pensjonskasse (KKP) vedtok i styremøte 16. mars årsberetning og årsregnskapet for 2014. KKP la gjennom 2012 og 2013 bak seg to år hvor gode overskudd nærmest i sin helhet gikk med til å gjennomføre en myndighetspålagt oppreservering for å møte det faktum at folk lever stadig lenger.
Opprettholdelse av en god kapitalavkasning i 2014 har gjort det mulig å avsette betydelige midler til medlemsforetakenes premiefond. Dette bufrer kommende års premieinnbetalinger fra medlemsforetakene, men må samtidig delvis kompenseres ved noe høyere egenkapitalbidrag for soliditetsstyrking i KKP.