Bystyret 18. februar 2015 (ordinært møte)

SAK 22/15: Redegjørelse for sak om bruk av lokalene i Kristiansand folkebibliotek

Stopp islamiseringen av Norge (Sian) ble i februar i fjor nektet av biblioteksjef Anne Kristin Undlien å holde møte i biblioteket. Begrunnelsen den gang var at møtet ikke harmonerte med verdiene til kommunen og biblioteket.

Det ble også brukt som argument at organisasjonens møte var for ensidig uten kritikere. Da saken ble politisk behandlet i kulturstyret fastlo politikerne at biblioteksjefen som den ansvarlige var i sin fulle rett til å gjøre egne valg. Heller ikke en påfølgende interpellasjon og spørsmål til åpen spørretid i bystyret endret sakens realitet. Rådmannen har i denne sammenhengen kommet med en redegjørelse for bruk av lokalene i bibilioteket.