Bystyret 29. oktober 2014 (Ordinært møte/Budsjettfremlegg)

SAK 159/14: Kommunereformen og bærekraftig utvikling av Kristiansandsregionen

Rådmannen legger med dette fram orientering om kommunereformen og de initiativ og vedtak som er tatt lokalt så langt for bystyret. Bystyrerepresentantene bes ta saken til orientering.

Formannskapet har tidligere fått informasjon og oversikt over regjeringens føringer for arbeidet med fremtidig kommunereform og ekspertutvalgets første delrapport. I saken ga formannskapet tilslutning til et forslag til lokal prosess i samarbeid med kommunene i Knutepunkt Sørlandet i arbeidet med fremtidig kommunereform.

Formålet med saken er å gi et samlet grunnlag for å legge til rette for en god og aktiv offensiv prosess som bidrag til den regionale diskusjonen om framtidig kommunestruktur. Saken skal tjene som et diskusjonsunderlag for hvordan Kristiansand kommune skal arbeide med de muligheter som ligger i regjeringens varslede kommunestrukturreform. Den videre prosessen må legge til rette for en regional diskusjon og Kristiansands rolle i denne prosessen må drøftes og avklares.