Bystyret 29. oktober 2014 (Ordinært møte/Budsjettfremlegg)

SAK 152/14: Interpellasjon fra repr. Vidar Kleppe, DEM, vedr. «Gjenåpne oppreisningsordningen for tidligere barnehjemsbarn»

Interpellanten viser til at Oslo kommune har gjenåpnet vederlagsordningen for tidligere barnevernsbarn
som har vært utsatt for overgrep eller omsorgssvikt i institusjoner eller fosterhjem mens de var under plassering av kommunens barnevern.

Årsaken er at interpellanten kjenner til at det er personer som av ulike grunner ikke fikk levert inn søknad til den kommunale oppreisningsordningen. Han spør derfor om ordføreren kan bidra til at Kristiansand kommune skal gjenåpne oppreisningsordningen for tidligere barnehjemsbarn som var under Kristiansand kommunens ansvar og plassering etter de samme reglene som tidligere.