Bystyret 18. juni 2014 (Ordinært møte)

SAK 131/14: Interpellasjon fra repr. Jannike Arnesen, AP, vedr. «Vold i nære relasjoner»

Interpellanten viser til at flere tusen kvinner og barn lever med vold og mishandling som en del av hverdagen. Tall fra voldsmålingen fra 2012 viser at politi og hjelpeapparat i løpet av en tilfeldig valgt uke registrerte 2128 henvendelser. 908 barn var berørt. I desember 2012 kom Vista Analyse med beregningen som viser at familievolden koster mellom 4,5 – 6 milliarder kroner i året. Interpellanten spør om ordføreren vil ta initiativ til at en handlingsplan mot vold i nære relasjoner blir opprettet i Kristiansand kommune.