Bystyret 18. juni 2014 (Ordinært møte)

SAK 129/14: Interpellasjon fra repr. Harald Hageland, SV, vedr. «Skatteparadisfri sone»

Interpellanten viser til at multinasjonale selskaper kan unndra skatt ved internt kjøp og salg for å flytte overskuddet til and med liten eller ingen skatt, såkalte skatteparadis. Dette rammer alle land, men tviklingsland rammes spesielt hardt. I denne forbindelse stiller interpellanten en rekke spørsmål til ordføreren. Blant annet om ordføreren har oversikt over om selskaper som leverer varer eller tjenester til kommunen, benytter seg av skatteparadis.