Bystyret 21. mai 2014 (Ordinært møte)

SAK 86/14: Kommunestyrevalget 2015 – forsøk med stemmerett for ungdom som fyller 16 eller 17 år i valgåret

Kommunen har mottatt brev fra Kommunal og moderniseringsdepartementet hvor departementet orienterer om utvidet forsøk med nedsatt stemmerettsalder ved kommunevalget i 2015.

Forsøket med nedsatt stemmerettsalder er evaluert og denne rapporten er omtalt i saken. Både ut fra kommunens størrelse og erfaringer fra forsøket i 2011 anbefaler rådmannen at kommunen søker om å få delta i det utvidede forsøket ved kommunestyrevalget i 2015.