Kristiansand kommune

Bystyret 12. februar 2014 (Ordinært møte)

Tilbake til arkiverte møter

SAK 25/14: Kvartal 57 – detaljregulering. Sluttbehandling

likestilling

Detaljplanområdet ligger i søndre del av Kvadraturen og avgrenses av Østre Strandgate i nord/vest, Kirkegata i sør/vest, Strandpromenaden i sør/øst. Østre Strandgate 38 og Østre Strandgate 34 er verneverdige bygninger, og er regulert til spesialområde bevaring.

Tre andre eksisterende bygninger med formål bolig ønskes revet og erstattet med leilighetsbygg med 20 leiligheter i ulik størrelse. Bygningsmassen er delt i 2 volumer. Bygningen inneholder parkeringskjeller, tre leilighetsetasjer og tilbaketrukket toppetasje.

Kvartal 57 er sentralt plassert. Kvartalet ligger langs strandpromenaden og med kort avstand til byens sentrum, kollektivtrafikk samt service og sentrumsfunksjoner. Boligprosjektet er tiltenkt en gruppe mennesker som har behov for hjelp og planlagt bebyggelse vil gi dem mulighet for å ivareta egen helse, trivsel og livskvalitet.

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo