Bystyret 12. februar 2014 (Ordinært møte)

SAK 21/14: Uttalelse om grunnlovfesting av det lokale folkestyret

Grunnlovens 200-årsjubileum er en gyllen anledning for kommunen til å gi en uttalelse knyttet til grunnlovfesting av det lokale folkestyret. Stortinget skal i denne stortingsperioden stemme over tre ulike grunnlovsforslag om kommunalt selvstyre/lokaldemokrati. Hovedstyret i KS har vedtatt å anbefale alle kommunestyrer og fylkesting å fatte vedtak med sterk henstilling til stortingsrepresentantene om å inkludere det lokale folkestyret i Grunnloven ved å vedta ett av de foreliggende forslagene.