Kristiansand kommune

Bystyret 6. november 2013 (Ordinært møte)

Tilbake til arkiverte møter

SAK 123/13: Interpellasjon fra repr. Hans Petter Horve, MDG, vedr. «Opprettelse av matsentral i Kristiansand»

Kristiansand Tingrett
I dag blir over 50.000 tonn mat kastet fra dagligvarehandelen hvert år. Men det er ikke bare dagligvarehandelen som kaster mat. Enorme mengder mat blir kastet ute hos produsentene, fordi maten har små flekker eller ikke holder standardmål. Det skjer også mye svinn gjennom distribusjonen av mat, under pakking, i storkjøkken og restauranter og ikke minst hjemme på kjøkkenet hos oss forbrukere. Norske husholdninger kaster over 400 000 tonn mat hvert år, og halvparten av maten som havner på dynga er fullt spiselig. Halvparten av maten som havner på dynga er fullt spiselig.

Tidligere i år åpnet en stor og splitter ny matsentral i Oslo. I steden for at fullt brukbar mat kastes, skal den nå samles inn fra butikker og gis til sultne mennesker. Kirkens Bymisjon har vært en sentral pådriver i prosjektet.

Interpellanten spør hva ordføreren mener om den voldsomme matmengden som kastes hvert år og hvordan han stiller seg til at den opprettes en matsentral i Kristiansand, tilvarende prosjektet som er iverksatt i Oslo

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo