Bystyret 5. juni 2013 (Ordinært møte)

SAK 75/13: Interpellasjon fra repr. Mette Gundersen, AP, vedr. «Festeavgift Valhalla verksted AS»

I kommunens eierstrategi ligger det at KNAS skal drive etter markedsmessige prinsipper. Dette har bystyret sluttet seg til. Nå viser det seg at dette får utilsiktede konsekvenser for vekstbedriften Valhalla verksted. Festeavgiften til Valhalla verksted vil nå få en formidabel økning. Dagens tomteleie er på ca kr 80 000,- Fra 2013 har KNAS regulert denne til ca kr 520 000,-. Styret i bedriften er tydelig på at dette vil sette verkstedet i en svært vanskelig, nærmest umulig, situasjon.

Arbeiderpartiet mener at bystyret må gjøre et eget vedtak som ivaretar Valhalla verksteds interesse. Interpellanten stiller blant annet ordføreren spørsmål om han vil bidra til at man finner en god løsning for Valhalla verksted, slik at videre drifts kan sikres.

[ca_audio url_mp3=»http://kommuneradio.no/wp-content/uploads/7513.mp3″ url_ogg=»» html5=»false» skin=»regular» align=»none»]