Kristiansand kommune

Bystyret 24. oktober 2012 (Ordinært møte og handlingsprogam)

Tilbake til arkiverte møter

SAK 139/12: Elektromagnetiske felt, helse og lokal forvaltningspraksis

I februar 2011 reiste Miljøpartiet De Grønne en interpellasjon til ordføreren om sin bekymring for økende fare for EL-overfølsomhet fra mobiltelefonnett og trådløse datanettverk, og etterspurte hvilke tiltak ordføreren kunne iverksette. I Bystyret anbefalte ordføreren at man avventet rapporten fra det ekspertutvalg som var nedsatt av Folkehelseinstituttet for å vurdere helserisiko knyttet til slik eksponering, og vurdere behovet for å endre forvaltningspraksis.

Denne ekspertgruppen publiserte sin rapport 13. september, og konkluderer med at det tross meget omfattende forskning ikke er påvist eller sannsynliggjort noen helseskade av eksponering for elektromagnetiske felt som er innenfor de gjeldende grenseverdiene. Det finnes derfor intet helsefaglig grunnlag for å endre forvaltningspraksis på området.

[ca_audio url=»http://www.radiosor.no/Audio/13912.mp3″ width=»640″ height=»27″ css_class=»codeart-google-mp3-player» autoplay=»false»]

Ansvarlig redaktør:
Svanhild Eid

Teknisk ansvarlig:
Alf Otto Fagermo

Denne tjenesten leveres av Radio Metro Sørlandet på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2019. Radio Metro Sørlandet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo