Om tjenesten

Kommuneradio.no er en politisk nøytral lyttetjeneste levert av Radio Sør.
Tjenestens intensjon er å tilgjengeliggjøre de demokratiske prosessene og debattene i kommunestyret. Her kan du enkelt bla deg gjennom ulike møter og høre de politiske diskusjonene rundt de aktuelle sakene. Lydfilene vil være tilgjengelige i inntil to år fra publiseringsdato. Du kan også lytte til kommunestyremøtene i sanntid ved å benytte linkene i høyremenyen.

Hva trenger jeg for å lytte?
For å lytte til vår nettradio må du ha en datamaskin med:

* Internettforbindelse
* Nyere nettleser (Internett Explorer, Opera, Chrome eller Firefox, Safari)
* Lydkort og høyttalere
* Nyeste Flash Player (Kun hvis du benytter webspiller)
* En avspiller av typen Winamp, Quicktime, Windows Media Player eller tilsvarende

Vi anbefaler alltid brukere å installere den nyeste versjonen av nettleser og avspiller, samt de siste sikkerhets/forbedringspakker til disse. Det er også mulig å lytte til sakene fra mobiltelefonen din, men vær oppmerksom på at det kan være store filer, så pass på dataforbruket hvis du ikke er tilkoblet et trådløst nettverk.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil
* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen din til dempet. Dette kan du sjekke ved å se om du ser et rødt kryss på høytaleren som er ved siden av klokken.
* Bruker du webspilleren, er det også mulig at du har en for gammel versjon av Flash Player installert på din datamaskin.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har minimum 128 kbps i nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten.

Hvordan lytter jeg med Mac?
Vår nettradio fungerer like bra for Mac-brukere som i Windows. Det forutsetter at maskinen har en nyere nettleser, internettforbindelse, lydkort og Windows Mediaplayer (for Mac).

Windows Mediaplayer for Mac kan lastes ned her: http://www.windowsmedia.com/download

Brannmur og sikkerhet
Nettradio bruker portene 8009, 8010, 8004 (UDP/TCP) og port 80 (http). Disse må være åpnet i en eventuell brannmur for at avspillingen skal fungere. Normalt har de fleste åpnet for port 80 (standard webtrafikk). Det er normalt liten sikkerhetsrisiko knyttet til å åpne for disse portene.

Tore Mydland

0

Denne tjenesten leveres av Radio Sør på vegne av oppdragsgiver. Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet. © 2013-2017. Radio Sør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Utviklet av: Alf Otto Fagermo med god hjelp av WordPress 4.8